Xbox Game Pass

Xbox Game Pass er Microsofts nye abonnement-tjeneste til spil på PC og konsol. Hele gaming-verden kan faktisk nemt sammenlignes med filmverdenen. Hvor man tidligere skulle en tur ned til sin lokale videoudlejer eller købe VHS og DVD-film for at se dem, så kan man i dag nyde stort set alle film fra sin mobile enhed via en platform på nettet. I film- og serie verden hedder online platformene Netflix, HBO Nordic, ViaPlay, TV2Play etc. Det samme gælder for computerspil. Hvor man tidligere skulle omkring en PC-butik eller gamer-shop, så kan man i dag abonnere på en spiltjeneste, der for en månedlig pris vil give dig adgang til et hav af spil og tjenester.

I gaming verden har Sony indtil for nylig været bannerførere for online abonnement-tjenester med sin PS Plus-service. Sony er dog ikke længere alene på markedet, for blandt andet Microsoft byder sig nu til med sit Xbox Game Pass – Microsofts egen abonnement-tjeneste for gaming og Xbox spil.

Fungerer Xbox Game Pass til PC? 

Konsolspillene kunne i gamle dage kun nydes på de dertilhørende Xboxe, men i dag er alt så gennemudviklet i spilleverden, at alle enheder efterhånden er kompatibelt med alt tilbehør. Xbox spil har længe kunnet spilles på PC via Xbox Play Anywhere-spil, som altså både kan spilles på din Xbox One men også din Windows 10 PC. Abonnement-tjenesten er derfor også en realitet for PC, så alle Windows-brugere nu også kan få glæde af den.

Forbedret version som app

PC brugere skulle tidligere hente deres Xbox spil via Microsoft Store. Og det har ikke altid været en dans på roser at hente sine spil ned fra Microsoft-butikken siden lanceringen af Windows 10. Xbox Game Pass til PC skiller sig ud fra den gamle metode ved at det nu kommer som en app. Det betyder, at man ikke skal via Microsoft Store for at hente sine spil, og det har gjort hele processen tusinde gange lettere og mere smidig.

Hvad tilbyder abonnementet?

Abonnementet giver ikke blot adgang til over 100 forskellige Xbox spil din PC eller konsol, det er samtidig en tjeneste, der er forholdsvis ny, og som konstant udvikler sig og forbedres. Og hvad bedre er: tjenesten tilføres hele tiden nye spil, således at du som bruger konstant får nye titler ind på platformen. Du er ikke længere nødsaget til en større langsommelig proces med at hente spil fra Microsoft Store – det hele ligger klar til dig på den nye abonnements-platform. 

Hvad koster Xbox Game Pass?

Det nye tiltag er som nævnt en abonnement-tjeneste á la streaming-tjenesterne HBO Nordic og Netflix. Det betyder, at man ikke betaler et engangsbeløb, men at man i stedet betaler løbende for ydelserne på tjenesten. Der afkræves, som på Netflix og HBO, et månedligt gebyr, som bliver trukket automatisk på dit betalingskort.
Tjenesten kommer i 3 forskellige versioner:

  • Til konsol (til en månedlig pris på 79 kroner)
  • Til PC (til en månedlig pris på 79 kroner)
  • Ultimate-version (til en månedlig pris på 99 kroner)

Hvad består de forskellige Game Pass abonnementer af?

Der er forskel på de forskellige abonnement-tjenester, alt efter om man vælger til PC, konsol eller Ultimate-versionen.

PC og konsol versionen kan stort set betragtes som værende ens og byder på følgende fordele:

  • Direkte adgang til over 100 spil til konsollen eller PC’en alt efter din pakketype
  • Konstant tilføjelse af nye spil
  • Du får glæden af Xbox Games Studios-titler på selve premiere-dagen
  • Masser af tilbud og eksklusive rabatter som medlem

Ultimate-tjenesten er 20 kroner dyrere hver måned, og kommer derfor selvfølgelig med lidt flere fordele. Disse fordele er, udover de førnævnte fordele i PC og konsolpakken:

  • Masser af gratis fordele heriblandt in-game indhold og partnertilbud
  • Mulighed for at spille via din tablet eller Android-telefon fra clouden (i Beta-version)
  • Xbox Gold abonnement inkluderet i prisen

FAQ

Er Xbox Game Pass det samme som Xbox Gold?

Nej, der er tale om to forskellige produkter. Men ved køb af Xbox Game Pass Ultimate får man automatisk Xbox Gold med i prisen. 

Kan jeg benytte Xbox Game Pass til min PC?

Ja, tjenesten er udviklet med øje for at både konsolbrugere og PC-brugere skal have glæde af tjenesten. Derfor udbydes den også med sin helt egen platform til PC-brugere.

Hvor mange spil kan jeg finde på Xbox Game Pass?

Du kan lige nu finde over 100 forskellige spil til din PC eller konsol. Det tal forventes hele tiden at stige i takt med, at der bliver tilføjet nye spil til tjenesten løbende.

Hvad er prisen på Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass koster 79 kroner om måneden for PC- og konsolbrugere. Du kan også vælge Xbox Game Pass Ultimate, som er den udvidede tjeneste. Den koster 99 kroner om måneden.

Hvornår lanceres Xbox Game Pass?

Tjenesten er allerede lanceret.